درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 05:50:3 FA | AR | PS | EN
سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا خیز با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون            در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم            






تاریخ نشر: 1394/7/30 - 10:40:44
تعداد بازدید: 1226
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

علل بنیادین حملات فرانسه به داعش در سوریه
علل بنیادین حملات فرانسه به داعش در سوریه

نویسنده: فرزاد رمضانی بونش

نخستین بار در جریان درگیریهای سوریه شش هواپیمای جنگنده فرانسه اخیرا به مواضع نیروهای داعش و اردوگاه آموزشی اسلامگرایان داعش، در استان دیرالزور در شرق سوریه حمله کردند. دولت فرانسه تاکید کرده است که احتمالا حملات جنگنده‌های این کشور به مواضع داعش در هفته‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت.در این بین باید پرسید. علل این رویکرد نوین فرانسه چیست؟ در پاسخ به این پرسش میتوان به چند علت مهم توجه کرد.

تلاش برای همکاری امنیتی و عادی سازی روابط با دمشق:

در سالهای گذشته فرانسه از حامیان اصلی گروه‌های تروریست مخالف دولت بشار اسد بود و از آنها حمایت مالی و تسلیحاتی گسترده کرد و حتی روابط دیپلماتیک خود را با دمشق قطع کرد. با این حال برخی هیات‌های فرانسوی از سال 2014 در روند مذاکرات با دمشق مشارکت و بشار اسد هم در فوریه 2015 با هیاتی از نمایندگان پارلمان فرانسه در دمشق ملاقات کرد. در همین راستا فرانسه در ماه‌های گذشته فرانسه از شدت موضع گیری خود در برابر بشار اسد کاسته و اعلام میکند بحران سوریه بدون حضور بشار اسد ممکن نیست. لذا حمله کنونی به داعش در سوریه از یک سو میتواند به همکاری امنیتی سوریه و پاریس بویژه در مورد شناخت اعضای فرانسوی داعش کمک کند و از سویی نیز به عادی سازی روابط با دمشق در آینده کمک کند. به عبارت دیگر با توجه به سیاست کلان غرب در بحران سوریه، فرانسه تلاش میکند از سیاست عملگرایانه ارزش محور به تناسب فضای غربی حاکم بر تحولات سوریه به سیاست واقع گرایی پیشین خود در قبال تعامل با نظام بشار اسد به نوعی تغییر فاز دهد.

 

اهداف داخلی و تهدید داعش:

حمله هوایی برای جلوگیری از توطئه تروریستی در فرانسه بهانه‌ای برای مداخله است. در این بین هر چند شانس آن که جنگنده‌های رافال بتوانند یک مقر فرماندهی، اردوگاه آموزشی و یا خانه‌ای که افراط گرایانی در آن در حال برنامه ریزی حمله‌ای در فرانسه باشند نابود کنند، بسیار کم است است. اما حملات هوایی را میتوان تغییری در سیاست خارجی پاریس در مبارزه با شبه نظامیان داعشی برای فرانسه دانست که از اولویت بیشتری برخوردار شده است. در واقع احساس خطر فرانسه از نظر امنیت داخلی (فرانسه بزرگترین اقلیت مسلمانان را در بین کشورهای اروپایی به خود اختصاص داده و هزاران مسلمانان تندرو فرانسوی برای جهاد وارد سوریه شده اند ) این است که داعشی‌ها روزی به فرانسه برگردند و تهدیدی امنیتی برای فرانسه به وجود آورند. در همین راستا سخن رئیس جمهور فرانسه امنیت فرانسه (اولین دلیل حمله به داعش در سوریه بوده است) میتواند مورد ارزیابی قرار گیرد. در این تحلیل هر چند پاریس معتقد بود بشار اسد و داعش دو روی یک سکه اند و حملات هوایی علیه داعش منجر به تقویت بشار اسد میشود، اما اکنون ضرورت مبارزه با خطر تروریسمی که از بحران سوریه تغذیه میشود افزایش یافته است و حملات میتواند جدا از کاهش قدرت داعش به میزان مورد نیاز پاریس بر دامنه همکاری با سوریه در جهت شناسایی اعضای فرانسوی داعش و ممانعت از بازگشت به فرانسه نیز کمک کند.

 

ابعاد ژئوپلتیک و بازگشت به خاورمیانه و احیای نقش:

از 1919- 1945 سوریه و لبنان براساس طرح قیمومت جامع ملل تحت سرپرستی فرانسه درآمد و در دهه‌های گذشته هم نفوذ مناسبی در شامات داشته است. در این میان بعد از تحولات سوریه فرانسه تلاش کرد دارد تا با به رسمیت شناختن مخالفان و چینش مورد علاقه خود در سازماندهی مخالفان از غلظت اخوانی آن کم و معادله را با وارد کردن عناصر غربگرا، ملیگرا و مسیحی به نوعی دچار تغییر دهد. در این بین تحولات کنونی فرصت مناسبی را برای بازگشت و احیای نفوذ فرانسه به منطقه خاورمیانه فراهم آورده است. یعنی با برهم خوردن موازنه قدرت در خاورمیانه، نیاز به دسترسی به مدیترانه، داشتن رابطه با جهان اسلام و… نیازمند حضور موثر در خاورمیانه برای فرانسه است. در بعد دیگری باید توجه داشت که نگاه پاریس به مسیحیان سوریه و تاثیر قدرت نمایی بیشتر داعش در سوریه بر لبنان (فرانسه از قدیم حامی سنتی مسیحیان لبنان بوده است) موجب شده است تا پاریس به سوی توجه به فشار بر داعش و یافتن راه حل دیپلماتیک و تاسیس دولت واحد ملی با مشارکت افرادی از دولت بشار اسد گرایش یابد و از دامنه تنش خود با دولت کنونی دمشق بکاهد.

 

پناهندگان سوری:

بنابر آمارهای سازمان ملل در نتیجه ناآرامی‌ها بیش از چهار میلیون نفر پناهنده شده‌اند. در این میان ورود پناهجویان به اروپا و سهم کم فرانسه در پذیرش آنان و خطر موج گسترده پناهجویان به سوی کشورهای اروپایی در کنار توجه افکار عمومی فرانسه به این امر میتواند موجب توجه پاریس به ریشه‌های این موج خاورمیانه و مداخله نظامی بر ضد داعش باشد.

 

رقابت با امریکا و روسیه و سایر بازیگران منطقه ای:

در واقع اکنون فرانسه به دنبال اتخاذ موضع سیاسی قویتری از قبل در جریان درگیریهای سوریه است. در واقع فرانسه تا کنون از انجام هر اقدامی که به تقویت موضع بشار اسد منجر شود، خودداری کرده و در رویکردی اعلانی پاریس بشار اسد همچنان یک دیکتاتور است، اما توجه بازیگران قدرتمند جهانی و منطقه‌ای و عدم حضور فرانسه به سوریه به نوعی موجب جلب توجه بیشتر فرانسه در این حوزه شده است. در این رویکرد از یک سو پاریس با اعزام جنگنده‌های خود برای بمباران مواضع داعش در سوریه مستقل از آمریکا تصمیم دارد جایگاه خود را در بازی و راه حل سیاسی احتمالی برای بحران سوریه حفظ کند. از سویی نیز با توجه به اینکه چین، ایران و روسیه تلاش میکند تا موضع نظامی و سیاسی متحد خود بشار اسد را تحکیم کنند پاریس تلاش میکند تا به عنوان یک فعال مهم در حل بحران تغییر موقعیت دهد و به بازیابی جایگاه فرانسه در گفت و گوهای خروج سوریه از بحران و ائتلاف ضدتروریستی کمک کند. در این راستا فرانسه به بهانه خطر تروریسم و نیز خطر تروریست‌های غربی فعال در سوریه تلاش میکند به منافع خود در آینده هر گونه طرح در مورد سوریه دست یابد.

نتیجه گیری

آنچه مشخص است طیفی از متغیرها چون حقوق بشر و ارتقای دموکراسی و منافع اقتصادی و سیاسی، معادلات قدرت در سطح اتحادیه اروپایی، چرخش آرام اروپایی‌ها در قبال دمشق، جابجایی بازیگران و جریانات در سطح منطقه، حمایت‌ها کشورهای دیگر از سوریه، وضعیت میدانی و قدرت نمایی ارتش و دولت سوریه و…. موجب تغییر نگاه رهبران فرانسوی به صحنه میدانی شده است لذا با رفتارهای پراگماتیک در صدد ایفای نقش موثر در قامت نقش فردی و در قالب اتحادیه اروپا متناسب با یک عضو دائم شورای امنیت هست.

انتهای مطلب

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4357






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا خیز با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است

حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین

قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.